Povestea

Mahalaua caramidarilor

Daca pe zidul restaurantului deschis pe o strada din Bucurestiul vechi o sa vedeti un tablou cu MARIA TANASE si BRANCUSI, inseamna ca aici puteti cunoaste povestea zbuciumatei iubiri intre cel mai inzestrat roman din toate timpurile si cea mai mare voce a Romaniei care s-a auzit si se va auzi vreodata!
Neica Costica – cum era „alintat fauritorul ”Coloanei Infinitului” – s-a indragostit la prima vedere de ”Pasarea Maiastra”, lasandu-ne noua si celor care ne vor urma o poveste de dragoste autentica si unica.

El îi declara dragostea asa cum doar Constantin Brancusi ar fi putut să o facă:
“Cand te-ascult cum le zici, Marie, as fi in stare sa daltuiesc pentru fiecare cantec de-al nostru o Pasare Maiastra! Auzitu, fata, ma ‘ntelegi? Vezi, tu, Marie! Am colindat toata lumea, ma cunoaste tot pamantul prin ce m-am priceput să fac, dar cand aud cantecele noastre, ma apuca un dor de tara…“

Mahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata documentar din anul 1668. Oamenii care locuiau in acest tinut se ocupau cu fabricarea caramizilor, fiind cunoscut faptul ca aici s-au fabricat caramizile pentru constructia caselor si a palatelor din Bucuresti. Astazi, in locul unde a fost Mahalaua Caramidarilor, este cartierul Tineretului. Imobilul in care se afla restaurantul, este construit in anul 1939 din caramida 100% autentica, o parte din aceasta caramida este pastrata si expusa in interior.